spela's blog

Predavanje Glasba in avtorske pravice: irski primer omejevanja - FF UL, 1.2.2010 ob 18h

Društvo za raziskovanje popularne glasbe in Oddelek za sociologijo Filozofske fakultete v Ljubljani vabita na predavanje z naslovom Glasba in avtorske pravice: Irski primer omejevanja, prof. dr. Anthonyja McCanna iz Univerze v Ulsterju (Severna Irska).

Filozofska fakulteta, Aškerčeva 2, soba 430 (4. nadstropje)
ponedeljek, 1. februarja 2010 ob 18. uri

Kratka vsebina predavanja in nekaj besed o avtorju:

6. delavnica projekta Communia - ustanove spomina in javna domena

1. in 2. oktobra letos poteka v Barceloni 6. delavnica evropskega projekta Communia (ki ga sofinancira Evropska komisija v “okvirnem programu eContentPlus”). Tokratna tema so “ustanove spomina” in javna domena. Delavnica se bo osredotočila na načine omogočanja dostopa do del v javnih ustanovah spomina kot so knjižnice in arhivi. Program delavnice >>.

Članek o obveznem kolektivnem upravljanju in predlogih CC Slovenija za novelo ZASP izšel v Pravni praksi

Danes je v reviji Pravna praksa izšel članek sodelavke pri projektu CC Slovenija Maje Lubarda o obveznem kolektivnem upravljanju z naslovom Ali obvezno kolektivno upravljanje avtorskih pravic omejuje avtorje?, ki med drugim govori tudi predlogih sprememb ZASP, ki jih je pripravil CC Slovenija.

Povezave:
* Revija Pravna praksa, št. 26, 2.7.2009
* članek

Priprava novele Zakona o avtorski in sorodnih pravicah

Urad RS za intelektualno lastnino vabi vse zainteresirane k pošiljanju predlogov za pripravo predloga sprememb in dopolnitev Zakona o avtorski in sorodnih pravicah. Rok za oddajo obrazloženih predlogov je 30.6.2009.

Podrobneje v novici URSIL z dne 22.4.2009.

Upravljanje avtorskih in sorodnih pravic v digitalnem okolju - študija

Pred kratkim je luč sveta ugledalo končno poročilo dvoletnega raziskovalnega projekta Upravljanje avtorskih in sorodnih pravic v digitalnem okolju, ki sta ga naročila Ministrstvo za gospodarstvo – Urad RS za intelektualno lastnino (URSIL) in Javna agencija za raziskovalno dejavnost (ARRS), izvedla pa Mirovni inštitut, inštitut za sodobne družbene in politične študije in Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani v času od oktobra 2006 do septembra 2008. Avtorji: dr. Marija Breznik Močnik (vodja raziskave) in dr. Maja Bogataj Jančič, dr. Matej Kovačič, mag.

Syndicate content