pirman's blog

Globalno CC srečanje v Varšavi, pospremljeno s svetovno premiero Ljudmilinega filma!

Letošnji vrh mednarodnega gibanja Creative Commons gosti CC-Poljska v Varšavi. Pod naslovom Powering an Open Culture bo potekal med 16. in 18. septembrom v palači Prymasowski v starem delu mesta. Na vrhu se vsako leto srečajo predstavniki pravnih in organizacijskih vodij posameznih jurisdikcij s celega sveta.

Gledališče in avtorske pravice

15. junija bo v Bruslju potekal seminar na temo avtorskih pravic in mobilnosti na področju živih uprizoritvenih umetnosti. Dogodek organizira zveza PEARLE (Performing Arts Employers Associations League Europe), spletno mesto pa ponuja zanimivo gradivo, ki razkriva poglavitne težave, s katerimi se na tem področju srečujejo gledališčniki.

Communia: nova evropska lobistična organizacija

16. junija bo v Bruslju zaživela nova Communia, organizacija, ki izhaja iz istoimenske mreže in je od leta 2007 promovirala digitalno javno dobro. Communia bo tudi v nadaljevanju skrbela za alternativni pogled na omejevanje pravic v imenu avtorskega prava in svoje delo začenja s štirinajstimi priporočili. Med šestnajstimi ustanovnimi člani je tudi ljubljanski Inštitut za intelektualno lastnino.

Študije primerov rabe CC licenc

Od 2009 nastaja baza študij konkretnih primerov rabe licenc Creative Commons s celega sveta. Pred kratkim so wiki posodobili in omogočili lažje iskanje po področjih oz. državah.

Premierna projekcija filma - C-Man, Copyright Defender: Roka pravice Strikes Again!

Vabljeni v četrtek, 15. julija 2010 ob 21h na Ljudmilo na prvo javno predstavitev filmskih dogodivščin C-MANa - roke pravice, ki zaokrožajo festival ustvarjalnosti in proste kulture Ravbarji in Žandarji, ki sta ga Ustvarjalna gmajna in Ljudmila izpeljala v letu 2008. Kmalu tudi na spletu, tokrat pa za prvič na velikem Ljudmilinem platnu…

http://creativecommons.si/
http://www.ljudmila.org/film/
http://vimeo.com/ljudmila

Syndicate content