Globalno CC srečanje v Varšavi, pospremljeno s svetovno premiero Ljudmilinega filma!

Letošnji vrh mednarodnega gibanja Creative Commons gosti CC-Poljska v Varšavi. Pod naslovom Powering an Open Culture bo potekal med 16. in 18. septembrom v palači Prymasowski v starem delu mesta. Na vrhu se vsako leto srečajo predstavniki pravnih in organizacijskih vodij posameznih jurisdikcij s celega sveta.

Mednarodna organizacija in gibanje Creative Commons vstopata v novo desetletje. Orodje CC licenc se je iz alternative prebilo v institucionalna okolja. Letos bo srečanje posvečeno novi verziji licenc 4.0 in diskusijam o aktualnih temah s področij znanosti, izobraževanja in kulture. Ključni govorci bodo Catherine Casserly, Michael Carroll, Melissa Hagemann, sir John Daniels in nepogrešljivi Lawrence Lessig.

Creative Commons Slovenija k letošnjemu programu prispeva svetovno premiero filma C-Man, Copyright Defender: Roka pravice Strikes Again!. Zasnoval in posnel ga je Omladinac Vasja, sproducirala Ljudmila, v njem pa v glavni vlogi nastopa vzhajajoča zvezda proste in svobodne kulture. Projekcija bo v nedeljo, 18. septembra 2011 ob 13. uri v glavni dvorani zgoraj omenjene palače.

Vabljeni!

> Programska knjižica (pdf)
> Več o vrhu

PriponkaVelikost
Summit_2011_Colour_Logo_cropped.png267.87 KB