Odprti termin radioCona

RadioCona poziva vse, ki želite sooblikovati program, da pošljete predloge za krajše prispevke ali tematske oddaje. Lahko pa platformo radioCona uporabite za svoj umetniški ali kuratorski projekt.

Rdeča nit junijskega oddajanja bo zakon o avtorskih in sorodnih pravicah. RadioCona želi opozoriti na praktično izvajanje tega zakona in njegove posledice. RadioCona podpira avtorske pravice, a ne podpira pa zaviranja kreativnosti, ki se dogaja ob uveljavljenem uresničevanju omenjenega zakona. Tako v celotnem programu 14 dnevnega oddajanja ne bo predvajanja avtorske glasbe (izjema je odrska glasba) in branega (tiskanega) besedila.

Zanima nas umetniški kontekst doslednega upoštevanja zakonodaje, ob tem da radioCona ne bo prijavil oddajanja in programa organizacijam za kolektivno zaščito avtorskih pravic (SAZAS, ZAPM, IPF).

Več o pogojih preberite tukaj

Prijavo pošljete na cona(at)cona.si ali
po pošti CONA, Peričeva 7, 1000 Ljubljana najkasneje do 25. maja 2008.

Predvajani in predstavljeni bodo vsi konceptualno zanimivi in kvalitetno pripravljeni predlogi, ki upoštevajo razpisne pogoje. Projekti bodo predstavljeni v junijskem oddajanju (17. - 29. junij) v programu ODPRTI TERMIN.