Ženske v IKT

V sredo, 18. 4. 2007 se vidimo v koprskem Mladinskem & Kulturnem Centru!
Ob otvoritvi razstave Doktorice računalništva in informatike v Sloveniji bosta predavali Dunja Mladenič (znanstvenica z Inštituta Jožef Štefan) in Alenka Pirman (umetnica s Creative Commons Slovenija). Vabljeni!

Program:
ob 16h30
Dunja Mladenič: predstavitev razstave “Doktorice računalništva in informatike v Sloveniji”
ob 17h30
otvoritev razstave
ob 18h00
Alenka Pirman: “Nema predavanja” - kako so nastala in kako krožijo

Dunja Mladenič nam bo predstavila problematiko žensk v znanosti v Sloveniji in širše in odgovorila na vprašanje kako je prišlo do ideje za razstavo »Doktorice računalništva in informatike v Sloveniji«. Dunja Mladenič je dvajsetletna sodelavka Inštituta Jožefa Štefana na področju informacijskih tehnologij in predstavnica Slovenije v strokovni skupini Evropske komisije (Enwise –Promocija znanstvenic iz držav srednje in vzhodne Evrope ter Baltskih držav)
http://kt.ijs.si/dunja/CEC-WYS/SloveniaICTPhD/mladenic.htm

Alenka Pirman, umetnica in koordinatorka Creative Commons Slovenija pri Ljudmili bo predstavila nekaj Nemih predavanj, neskončnih animacij, ki izhajajo iz izbranih vizualnih pesmi iz 60-ih let (Matjaž Hanžek, Naško Križnar, Vojin Kovač Chubby, Ivan Volarič Feo …) in se nato posvetila prikazu praktične rabe Creative Commons licenc za zaščito (digitalnih) avtorskih del.
http://www.ddr.si/nema_predavanja.htm
http://creativecommons.si/

Organizacija DPZN
s podporo MO Koper in Urada RS za mladino

PriponkaVelikost
mkc_donne-ikt.jpg99.93 KB