majab's blog

Spletna stran predsedniškega kandidata pod CC licenco

Predsedniški kandidat prof. dr. Danilo Turk vsebine na svoji spletni strani in blogu ponuja pod CC licenco !!!

Lessig spreminja fokus svojega delovanja - thanks and good luck with your new ventures!

Profesor Lessig je na iSummitu v Dubrovniku oznanil, da spreminja fokus svojega delovanja. Lessig je pred dobrim desetletjem pričel orati ledino v pojmovanju svobodne kulture in problemov, ki jo za ustvarjanje in ustvarjalnost prinaša neuravnotežen sistem avtorskega prava. S svojimi idejami je pripomogel k spodbujanju svobodnejše kulture in skupnostim, ki se zanjo zavzemajo, ponudil močne argumente, ki jih v razpravah o primernem sistemu avtorskega rpava ni več moč prezreti. Lessigu hvala za vse in veliko uspeha pri novih podvigih. Larry, thanks and good luck with your new ventures!

Sprejeta Strategija razvoja informacijske družbe (si2010) – Vlada spodbuja uporabo CC licenc

Vlada Republike Slovenije je 29. junija sprejela dokument Strategija razvoja informacijske družbe, ki pomeni krovno politično usmeritev slovenske vlade na področju informacijske družbe do leta 2010. Z njo sledi evropski pobudi i2010, v kateri so predstavljene poglavitne strateške usmeritve Evropske unije.

Registered Commons

Registered Commons je avstrijski projekt - ni del CC, vendar ga CC podpira. Lansiran je bil septembra 2006, v Berlinu na WOS 4. Ustvarjalcem ponuja servis registracije njihovih del.

"Read Write Society", Lessig na WOS 4

Na WOS4 je gostoval tudi Lawrence Lessig, ki je po svojem predavanju Read Write Society odgovarjal tudi na številna vprašanja. Med drugim je pojasnil tudi svoje obžalovanje glede odločitev Richarda Stallmana, da odreče podporo Creative Commons in požel aplavz. (Še vedno iščem zapis Lessigovega predavanja. Če kdo najde, naj objavi tukaj.) Preberi tudi poročilo iCommons o WOS 4.

Syndicate content